EENGEZINSWONING-HUIS CM
2003-2004 | Alicante
ARQUITECTO_ALICANTE_03004_WEB_F3-_1000-72_OOG

Het geplande huis is gelegen langs de omtrek van de golfbaan in Alicante. Dit woongebied wordt gekenmerkt door zowel het uitzicht van de groenvoorzieningen van het veld, en de omringende heterogene bouwlandschap. Het project is gericht op twee kerngedachten. Aan de ene kant om een thuisomgeving te creëren dat zich kan isoleren van de omgeving en alleen de visies integreert die van belang zijn, en ten tweede, om het een privé buitenruimte te geven dat het gebruik van het verminderde oppervlak optimaliseert.

In dit verband was een strak en enorm huis geprojecteerd, een witte kubus rand van 11.65 m dat twee van de drie verdiepingen boven de grond laat zien, en in voorkomend geval openingen zijn geopenbaard om de interieurruimte te belichten en de uitzichten op de buurtomgeving te beperken en tevens het gevoel te stimuleren dat de golfbaan een verlengstuk hiervan is. De buitenruimte dat met het huis geassocieerd is, is ingedeeld in verschillende ruimtelijke sectoren om te reageren op de behoeften van het programma, wat de behuizing van het perceel integreert als een of meerdere elementen van het project.

Wat de organisatie betreft, stelt het huis een aanzienlijke ruimte ter beschikking voor de kelderverdieping waar vijf parkeerplaatsen, faciliteiten en een werkplek gevestigd zijn. Dit gebied wordt door een Engels hof verlicht, en is ontworpen als een beschouwende ruimte, en wordt overzien door de woonruimten. Aan de oppervlakte zijn de voornaamste ruimten naar het zuiden gericht en naar de uitzichten, en worden belicht door grote openingen die ernaar streven om de domestische schaal van het huis te vervormen om zichzelf zo te onderscheiden van hun omgeving.

ARQUITECTO_ALICANTE_03004_WEB_P2_6000-600
ARQUITECTO_ALICANTE_03004_WEB_P3_6000-600
ARQUITECTO_ALICANTE_03004_WEB_F2-03_1000-72_OOG
ARQUITECTO_ALICANTE_03004_WEB_F1-03_1000-72_OOG

Departement: Architectuurdiensten

Titel: Eengezinswoning-Huis CM

Locatie: Alicante

Datum: 2003-2004

Oppervlakte: 350,41 m2

Budget: 204.231,52 euros

Klant: Privaat

Type: Commissie

Status: Compleet

 

Project Architecten: Antonio Aracil Pérez + José Antonio Cantó Hidalgo

MAPS_GMAS