EENGEZINSWONING-HUIS LS
2005-2007 | Onil (Alicante)
ARQUITECTO_ALICANTE_05021_WEB_F1-03_1000-72_OOG

De inbedrijfstelling van het project is gedaan door een lokale ontwikkelaar met als doel om een huis te bouwen dat aan derden verkocht kan worden. De enige voorwaarde is dat de kostprijs hiervoor minder dan 100,000 euro is en dat de uitvoering hiervan een maximumduur heeft van een jaar. Wat betreft de rest is er vrijheid van handelen. Het vestigingsgebied is een perceel van onbebouwd gemeenschappelijke grond aan de rand van de stad Onil, waar verre uitzichten naar het zuiden, een zachte helling in deze richting, en een natuurlijke omgeving, bosgebied, olijfgaarden en struikgewassen in overvloed aanwezig is.

Het beoogde huis heeft een elementaire maar helder georganiseerd programma. Een foyer voor toegang en distributie articuleert de ruimtes van het huis, de woonkamer en keuken zijn aan de westzijde van het huis gesitueerd en de slaapkamer aan de overzijde hiervan. Eveneens is het hele huisprogramma naar het zuiden georiënteerd, wat dankzij grote openingen licht en uitzichten geeft, terwijl het servicepakket op het noorden uitkijkt. De interne circulatie is belicht door een dakraam aan het dek. Het huis is ontworpen als een uitkijktoren, een plaats waarvan gekeken en bekeken kan worden. Een wit prieel gelegen op een landelijk natuurgebied gebruikt een kleine poel om zover mogelijk nog meer van het omringende landschap te benutten.

Het hele huis is opgesteld door een zorgvuldig en structureel systeem te gebruiken op basis van slechts twee kaders die 7 meter van elkaar verwijderd zijn, samenvallend met het gedeelte van de huisvesting, voor de vrijmaking en bespoediging van de uitvoering. De rest van de bouwsystemen zijn het meest bekend en economisch, wat het mogelijk maakte voor de uitvoering om oplosbaar binnen het budget en op tijd te zijn.

ARQUITECTO_ALICANTE_05021_WEB_P1_5000-600
ARQUITECTO_ALICANTE_05021_WEB_F2-01_1000-72_OOG

Departement: Architectuurwedstrijd

Titel: Enngezinswoning-Huis LS

Locatie: Onil, Alicante

Datum: 2005-2007

Oppervlakte: 151,37 m2

Budget: 87.750 euros

Klant: Privaat

Type: Commissie

Status: Compleet

 

Project Architect: José Antonio Cantó Hidalgo

Project Technisch: José Antonio Cantó Hidalgo

MAPS_GMAS