INTEGRALE RENOVATIE VAN EEN EENGEZINSWONING-HUIS BSCH
2007-2009 | Alicante
ARQUITECTO_ALICANTE_08007_WEB_F1-03_1000-300_OOG

We zijn werkzaam in een twee-onder-een-kap woning met vier verdiepingen in een druk verstedelijkt gebied, en daardoor blootgesteld aan de voordelen en nadelen van het leven in een gemeenschap. Het vastgoed wilt een compleet gerenoveerde woning die ruimten optimaliseert en deze minpunten zoveel mogelijk oplost of vermindert. De ingreep bestaat uit een uitgebreide afbreking van alle interieurelementen behalve de vloerstructuren, en stelt een nieuwe distributie voor van de organisatie van zowel het veronderstelde plan en de gevelopeningen.

ARQUITECTO_ALICANTE_08007_WEB_F3-05_1000-300_OOG

Ons voorstel is gebaseerd op drie beslissingen. De eerste streeft ernaar om de verschillende verdiepingen van de woning te koppelen door een gedeelte dat onafhankelijk en privacy mogelijk maakt, maar tegelijkertijd de waarneming van de gebouwde volume en hierdoor de potentiële ruimtelijkheid mogelijk te maken.

Dit voorstel is belichaamd in de ruimtebehandeling van verticale circulatie, voorzien van metalen lineaire trappen zonder een stijgbuis en waarvan het pad overdekt is met een dakraam dat bovenverlichting bied voor de hele lengtedoorsnede van deze ruimte, die de weg hiervan aanscherpt en verhoogt. De tweede stap is om de begane grond van de woning, waar het dagelijks leven plaatsvind, uit te breiden naar de afsluiting van de tuin. Dikke witgekalkte muren en een groene vlakte verkleinen deze beschouwende ruimte die dient als een visuele achtergrond voor de woonverdieping. En als laatste worden nieuwe openingen in het huis gedefinieerd die een gedeelte van deze weelderige beplanting verspreid in de gemeenschappelijke ruimte omringt, wat het een bepaalde visuele isolatie van de buurt geeft.

ARQUITECTO_ALICANTE_08007_WEB_P1-01_3000-600

ARQUITECTO_ALICANTE_08007_WEB_F2-07_1000-300_OOG
ARQUITECTO_ALICANTE_08007_WEB_F4-05_1000-300_OOG

ARQUITECTO_ALICANTE_08007_WEB_F6-03_1000-300_OOG
ARQUITECTO_ALICANTE_08007_WEB_F7-05_1000-72_OOG

Departement: Architectuurdiensten

Titel: Integrale renovatie van een eengezinswoning-Huis BSCH

Locatie: Alicante

Datum: 2007-2009

Oppervlakte: 185 m2

Budget: 91.114,49 euros

Klant: Privaat

Type: Commissie

Status: Compleet

 

Project Architect: José Antonio Cantó Hidalgo

Project Technisch Architect: José Antonio Cantó Hidalgo

MAPS_GMAS