VERBETERING TOEGANG WIJK JUAN XXIII VAN ALICANTE
2008-2010 | Alicante
ARQUITECTO_JAVEA_08003_WEB_F1-03_1000-300_OOG

Deze ingreep heeft betrekking op een van de verschillende stadia die de stad Alicante opstelde voor het ondernemen van verbeteringswerkzaamheden in de buurt van Juan XXIII, een buurt met sociale huisvesting aan de rand van Alicante dat, naast andere tekortkomingen, slechte omstandigheden en problemen met toegankelijkheid van de woningen demonstreerden, door de steile topografie van het land waarop de meerderheid van de huizen is gevestigd. Ons plan komt overeen met fase 7 van het project en het doel hiervan was als volgt:

-De toevoeging van toegankelijke voetgangersroutes voor personen met een beperkte mobiliteit voor tenminste een van de paden die toegang geven tot het plangebied naar elke verschillende toegangspoort van de woningen, wat bestaande architectonische belemmeringen elimineert.

-De toevoeging van rustzones verbonden met de woningen, die de bijeenkomst en recreatie van de bewoners kunnen faciliteren.

-De verbetering van de milieukwaliteit van de buitenruimtes van de woningen, door middel van een rationeel ontwerp hiervoor, gebaseerd op de verbetering van de functionaliteit van het ontwerp van deze ruimten en het gebruik van passende en beperkte onderhoudsmaterialen.

-De toevoeging van een verkeersweg dat indien nodig toegang geeft tot de woningbuurt voor noodhulp- en onderhoudsvoertuigen.

Deze gebouwen zijn opgenomen in het uitgevoerde plan, bestaande uit de verwezenlijking van voetgangerspaden samengesteld uit hellingen en trappen naast de woningblokken die overkijken op de planlocatie, afgewisseld met de rustruimten uitgerust met tuinen en bossen. Deze wandelpaden zijn begrensd en gestructureerd door een verkeersweg bedoeld voor noodhulpvoertuigen, die de lege ruimten tussen de woningen coördineert en stuurt.

ARQUITECTO_JAVEA_08003_WEB_P1_1000-600
ARQUITECTO_JAVEA_08003_WEB_F3-03_1000-300_OOG

Departement: Architectuurdiensten

Titel: Verbetering toegand wijk Juan XXII van Alicante

Locatie: Alicante

Datum: 2008-2010

Oppervlakte: 8.200 m2

Budget: 298.826,42 euros

Klant: Stadhuis van Alicante

Type: Commissie

Status: Compleet

 

Project Architect: José Antonio Cantó Hidalgo

MAPS_GMAS