INTEGRALE RENOVATIE VAN EEN EENGEZINSWONING-HUIS GNMB
2004-2006 | Alicante
ARQUITECTO_ALICANTE_04005_WEB_F1-01_1000-72_OOG

De uitgevoerde ingreep bestaat uit de uitgebreide afbraak van een huis tussen twee installaties, gevestigd in de buurt van San Anton de Alicante. Het huis bezet een beperkte ruimte en ontvangt nauwelijks licht door de enige gevel. Alleen de bouwtekening van de gevel werd behouden na de bovengenoemde afbraak, sinds het gebruikt zou worden als uitgangspunt voor de reconstructie van zowel alle leefgebieden als het bouwen van een aanvullende derde verdieping.

De afnemers, die architectuurliefhebbers zijn, hadden de wens om de potentie van de ruimtelijke kwaliteiten van zo een kleine ruimte optimaal te benutten, dus werd besloten om het bouwdeel om te vormen tot de ster van de interventie. Een wenteltrap in het midden van de installatie functioneert als de ruggengraat van het huis. De ruimte die hierdoor wordt bezet, bedekt met een dakraam dat overdag zenitale verlichting binnenlaat, functioneert als binnenpatio. De verschillende kamers van het huis overzien deze patio, en verschaft hierdoor niet alleen natuurlijke licht maar bekruist ook visuele relaties en versterkt zodoende de verschillende percepties van het leefgebied en behaalt uiteindelijk het doel om een beperkte ruimte om te vormen naar een grote ruimte. Het verschil tussen de reeds bestaande gevel en de nieuwe installatie ligt in het contrast tussen de nieuwe propere volume en de oorspronkelijke gevel die dateert uit de vroege twintigste eeuw.

ARQUITECTO_ALICANTE_04005_WEB_P1-03_4500-600
ARQUITECTO_ALICANTE_04005_WEB_P1-04_3000-600
ARQUITECTO_ALICANTE_04005_WEB_F4-02_600-72_OOG

Departement: Architectuurdiensten

Titel: Integrale renovatie van een eengezinswoning-Huis GNMB

Locatie: Alicante

Datum: 2004-2006

Oppervlakte: 107,85 m2

Datum: 31.707 euros

Klant: Privaat

Type: Commissie

Status: Compleet

 

Project Architect: José Antonio Cantó Hidalgo

MAPS_GMAS